Ben jij ook zo’n iemand die wekenlang uitkijkt naar de vakantie en wanneer het eindelijk zover is, alleen maar op de bank tv zit te kijken? Veel mensen zullen zich hierin herkennen en dat is niet gek, want uitkijken naar de vakantie is meestal half het plezier. Nu reizen in het buitenland lastiger is en niet alles meer mogelijk is om te doen, is het probleem van bankhangen groter aan het worden. Toch is er nog steeds erg veel leuke dingen te doen in Nederland. Vind hier je inspiratie. 

Recreatie uitjes 

Recreatie uitjes zij vaak de goedkoopste uitjes, omdat er niks aangeschaft moet worden bij dit soort uitjes. Hierbij kan je simpelweg naar de bestemming gaan en jezelf laten bewonderen door de schoonheid van het landschap of van andere bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld naar het nationale park de Hoge Veluwe of naar buitencentrum Weerrribben en maak een mooie wandeling of loop langs de Amsterdamse grachten of over de Waddeneilanden.  

Sportieve uitjes 

Sportieve uitjes zijn niet voor iedereen weggelegd en je moet er een type voor zijn. Toch kunnen deze uitjes ontspannend werken. Een leuke idee is om het Van Gogh-Roosegaarde fietspad te fietsen in de buurt van Eindhoven. Dit fietspad wordt verlicht met lichtjes geïnspireerd op het welbekende schilderij de ‘Sterrennacht’. Natuurlijk kan je ook lekker het strand op en samen op een veilige afstand leren suppen. Sportief en toch erg ontspannend voor je geest en lichaam.  

Culturele uitjes 

Culturele uitjes zijn in allerlei maten en soorten aanwezig in Nederland, maar helaas niet allemaal beschikbaar momenteel. Wel zou het veilig op afstand kunnen om bijvoorbeeld een traditioneel vissersdorpje te bezoeken in Volendam of Marken. Bezoek de ‘street art’ hoofdstad van Nederland door naar Heerlen te gaan of breng een bezoek aan de kaasmarkt van Gouda. 

Zoals beschreven is er voldoende te ondernemen in Nederland. Ga dus snel naar het station in Groningen of waar je ook woont en neem de trein naar het station in Meppel of Amsterdam, want leuke dingen komen niet vanzelf, maar moet je creëren.