Vandaag brengen we u een stap dichter bij de prachtige Costa Ricaanse cultuur met onze bespreking van de diverse culturele activiteiten waaraan u deelnemen en de gevarieerde vormen van entertainment waar u het hele jaar door van genieten. Costa Rica biedt een breed scala aan culturele activiteiten die wedijveren met die in de VS en Europa. U vindt hier enkele van ‘s werelds beste musea, kunstgaleries en theaters.

Wanneer u in het regenseizoen naar Costa Rica komt, u het beste uw middagen doorbrengen met het bezoeken van de musea van Costa Rica om de middagregens te vermijden. Voor $ 3 u een bezoek brengen aan een van de beroemdste musea van Costa Rica, The Gold Museum (Museo del Oro) gelegen in het centrum van San José onder het Plaza de la Cultura Park. Het is beroemd voor het zijn huis aan duizenden onschatbare, unieke stukken van pre-Columbiaans goud, dat van 500 B.C. tot 1600 A.D. dateren. De verlichting in het museum is uitstekend, en de beschrijving van elk gouden stuk is duidelijk en beschikbaar in zowel Spaans als Engels.

Een ander museum om te bezoeken is Het Museum van Numismatics (Museo de Numismática), dat meer dan 4.000 unieke items herbergt, waaronder de vroege Costa Ricaanse munten, rekeningen en financiële documenten, allemaal elegant en prachtig weergegeven.

Een uitstekende plek voor cultureel en familie-entertainment is het Kindermuseum (Museo de Los Niños) net ten noorden van het centrum van San José. U uw familie en kinderen er de kleurrijke tentoonstellingen op het display te zien.

Andere musea die u moet overwegen een bezoek te brengen zijn: Museum of Art and Contemporary Design (Museo de Arte y Diseño Contemporáneo) – gelegen in Barrio Amón, San José, -, The National Museum (Museo Nacional) – gevestigd in San José, Barrio La California, -, Costa Rica Museum of Art (Museo de Arte Costarricense) – gelegen in Sabana Este, San José, -, en The National Archives (Archivo Nacional) – gelegen in Barrio Pinto , tussen Zapote en Curridabat.