Lange tijd waren vooral houten kozijnen erg populair. Dit materiaal was erg bekend en werd veel in huizen gebruikt. Tegenwoordig krijg je steeds meer andere opties voor kozijnen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Wij hebben de materialen en voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet. Lees dus gauw verder als je geïnteresseerd bent!

Houten kozijnen

Zoals hierboven al werd genoemd zijn er houten kozijnen. Het is nog steeds een erg populair materiaal. Waarom? Hout heeft een erg warme en fraaie uitstraling. Zeker bij oude huizen past een houten kozijn erg goed. Wel zijn houten kozijnen wat duurder en ze hebben ook wat meer onderhoud nodig. De  verf wordt helaas aangetast en je zult deze dus zo af en toe moeten bijschuren en schilderen. Daarnaast is hout een natuurproduct wat aangetast wordt door de elementen. Wel is het nog steeds een mooie optie voor je huis als je een luxe en warme uitstraling wil.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben enorm in populariteit gewonnen. Niet heel gek, want ze zijn erg betaalbaar en ook nog eens super eenvoudig in onderhoud. De kunststof kozijnen zijn tegenwoordig ook vele malen beter geworden. Ze zijn soms niet eens meer van hout te onderscheiden. Hierdoor hebben ze een mooie uitstraling. Kunststof kozijnen hoef je verder niet opnieuw te verven en het onderhoud bestaat vooral uit het schoonmaken van de kozijnen. Ze gaan ook super lang mee. Niet gek dus dat veel mensen hiervoor kiezen!

Aluminium kozijnen

Een andere optie is aluminium kozijnen. Dit heeft echt zijn eigen uitstraling en is anders dan hout en kunststof. Aluminium is erg stevig, maar ook erg licht. Het vervormt en breekt niet en is geschikt voor grote ramen. Ook het onderhoud is erg eenvoudig en vereist weinig werk. Aluminium kozijnen passen erg goed in een modern huis, vanwege de moderne en minimalistische uitstraling. Maar ook een in een klassiek huis kun je met aluminium kozijnen een extra stukje moderniteit toevoegen.

 

Dit zijn de bekendste drie materialen op een rijtje. Natuurlijk zijn er nog een aantal opties, maar die worden minder vaak gekozen. Op zoek naar goede kozijnen? Kijk dan eens bij HEPRO!